†††††††††††

Gedichten1

Gedichten2

Gedichten3

hellekat

kloon

puckypoes

index

kattenhemel

ingezonden

spreuken

aas

momcat

wraak

hoofdstukken

 

 

††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† Kattenman@2006

 

 

†††††††††††††††††††††††††† †††††††

 

Amerikaans bedrijf wil 'allergie-vrije katten' ontwikkelen

LONDEN - Het moet een uitkomst worden voor allergische mensen die toch een huisdier willen; een Amerikaans bedrijf kondigde woensdag aan een kat zodanig genetisch te manipuleren, dat het beestje geen allergische reacties meer oproept bij mensen.De meeste mensen die op katten reageren met tranende ogen en een verstopte neus, zijn allergisch voor een bepaald eiwit dat het dier door zijn huid produceert. De firma 'Transgenic Pets of Syracuse', eigendom van een allergisch Amerikaans echtpaar, wil binnen drie jaar een kat klonen, die dat eiwit niet uitscheidt.

Het bedrijf heeft het patent op dat idee al binnen. Deskundigen zeggen dat er geen wetenschappelijke belemmeringen bestaan om het plan uit te voeren, zo heeft het tijdschrift New Scientist donderdag gemeld.

Een kloon-expert van de Universiteit van Connecticut heeft toegezegd aan de productie van genetisch gemanipuleerde katten mee te werken. Deskundigen zullen huidcellen van de kat zo manipuleren dat het bewuste eiwit wordt geŽlimineerd. Vervolgens worden met deze gemanipuleerde cellen nieuwe katten gekloond. Allergische kattenliefhebbers zullen dan voor circa 1000 dollar, zo'n 2500 gulden, zo'n beest kunnen aanschaffen.

Het enige obstakel dat Transgenic Pets of Syracuse nog moet nemen is de financiering van het project. Het bedrijf heeft nog een slordige 5 miljoen gulden nodig om met het werk te kunnen beginnen. De fondsenwerving zou wel eens op problemen kunnen stuiten, omdat nog niet alle gevolgen van het genetisch manipuleren van katten duidelijk zijn. Zo staat nog niet vast wat voor invloed het te verwijderen eiwit heeft op de gezondheid van het dier. (28 juni 2001)

©Nederlands Dagblad

 

 

†††††††††††††††††††††††††† ††††††††††††††††††††††††